september 30, 2023

Amsterdam Light Festival 2016

Zin in een romantische avond? Zin in een avond cultuur? Of misschien wel gewoon zin in een wandeling? Dan is Amsterdam Light Festival jouw avondje uit!
Amsterdam is altijd al prachtig, ook in het donker, maar wordt extra bijzonder als zo’n 35 kunstenaars zich hier tegenaan gaan bemoeien. Van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017 vindt de vijfde editie van Amsterdam Light Festival plaats. Dat wil je niet missen!

Water Colors of Illuminade

Je kunt de lichtjes op twee manieren gaan bekijken: met de rondvaartboot of met de benenwagen. Met de rondvaartboot word je langs de waterkunstwerken, de Water Colors, geleid. Als je ervoor kiest te gaan lopen, wandel je de Illuminade route. Voor de boot dien je een ticket te kopen. Er zijn verschillende rederijen die deelnemen aan de route. De wandeling is daarentegen gratis.

Ben je een echte Amsterdammer? Dan laat deze route over het water jou misschien wel een hele andere kant van Amsterdam zien. Meer een wandelaar? Dan hoef je alleen maar de rode Amsterdam Light Festival lampjes langs de route te volgen. Drink onderweg een gezellige warme chocolademelk en geniet van de mooiste kunstwerken.

Extra informatie

Bij het I Amsterdam Visitor Centre in en vlakbij Amsterdam centraal station kun je extra informatie halen en een vaar/wandelkaart kopen van €3,-. Hier staan ook de startpunten van de routes op aangegeven. De routes bestaan deels uit dezelfde kunstwerken.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.