september 30, 2023

Atelier Artisoof: you’re in safe and colorful hands bij Sofie

Net een dag terug van mijn verjaardagsweek in Barcelona mocht ik direct weer op pad. Met de koffers nog in de hal vertrok ik richting een atelier. Ik vind mezelf alles behalve een creabea dus ik was heel benieuwd hoe de dag ging verlopen.

Hoe ik hierbij ben gekomen? Als ik naar de sportschool ga, fiets ik steeds voorbij een prachtige afbeelding van de Martinitoren. In het begin dacht ik steeds dat dit een trouwe fan van Groningen was. Totdat ik er een keer voorbij liep en zag dat het een atelier was, genaamd Artisoof. Ik ging het meteen Googlen en heb de artistieke Sofie direct een berichtje gestuurd.

Atelier met het gevoel van thuis

Zodra je binnenkomt, is het eigenlijk alles wat je van een atelier verwacht én toch weer niet. Het atelier zit in een appartement waardoor het direct een soort gevoel van thuis creëert. In het midden staat een grote houten tafel vol met verfstrepen en spatten, this is where the magic happens. Overal waar je kijkt hangen de meest intense, kleurrijke schilderijen. Aan de rechterkant is een hoekje met bohemian armbanden en twee lieve hondjes die samen aan het spelen zijn. Welkom bij Sofie!

Sofie let me paint

Ik word welkom geheten met een lekkere kop thee en we nemen plaats aan de workshop tafel. Gaandeweg het gesprek met Sofie vertelt ze me dat zij twee studies heeft gevolgd: Human Resource Management en Psychologie. Beide opleidingen hebben haar verder gestimuleerd om anderen in contact te brengen met hun gevoel, emotie en creatieve kant. Ik moet zeggen dat het werkt! Naast dat we een heel fijn gesprek hebben, weet Sofie iets over te brengen waardoor je direct een kwast wilt vastpakken. Zowel tijdens haar studie als na haar studie was Sofie al bezig met schilderen, soms een opdracht op verzoek van vrienden maar vaak vanuit haar zelf. Zo vaak dat haar vrienden weleens grapten door haar arti-Soof te noemen. Twee ingrediënten die tot een geweldig recept hebben geleid – Atelier Artisoof.

Atelier Artisoof

Bij Atelier Artisoof kan je terecht voor workshops, teken- en schilderles, creatieve coaching en creatieve begeleiding. In het Artisoof-atelier ga je het plezier van schilderen en kunst maken ervaren. Vanuit rust en ontspanning aan de slag, samen een opdracht verzinnen die voor iedereen leuk en haalbaar is. Je mag kliederen, spetteren en experimenteren. Precies zoals jij dat wil. Iedereen kan iets moois maken. Je gaat gegarandeerd met een leeg hoofd en een gevuld doek naar huis!

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.