september 30, 2023

De beste koffie van Zutphen bij Van Rossum’s

Er is natuurlijk niks fijner dan de dag beginnen met een lekker kopje koffie of thee. Een geweldige plek in Zutphen is Van Rossum’s Koffie. Een zaakje die je eigenlijk wel een begrip kan noemen. Als je voor een koffiedate afspreekt in de stad hoeft er bijna niet meer bij vermeld te worden dat je naar Van Rossum’s gaat.

De koffie van Van Rossum’s

Voor mij is het van belang dat de producten die ik eet en drink op een duurzame manier worden geteeld. Nu zeggen veel winkels en eettentjes wel dat ze dit doen, maar hoe weet je dat nou zeker? Frans en Dagmar van Rossum wilden zeker weten dat hun koffie op een goede, duurzame manier geteeld werd, en dus reisden ze af naar Colombia. Hier zagen ze met eigen ogen dat de koffietelers hun medewerkers een eerlijk loon geven en dat ze zorgvuldig omgaan met de natuur.

In de winkel wordt er koffie en thee verkocht in mooie grote zakken, maar je kunt het allemaal ook proeven in de koffiebar! Lekker met een verse bonbon, koekjes van bakker Jolink of huisgemaakte taart. Van Rossum’s is een plekje waar je echt even tot rust kan komen. Er zitten regelmatig mensen kranten te lezen op de bank of aan de lange tafel en ook nemen mensen hun nieuwe boeken van boekhandel Van Someren & Ten Bosch aan de overkant mee naar Van Rossum’s. Ook erg typerend voor Van Rossum’s: de krijtborden voor de deur met quotes over koffie. Dit plekje in Zutphen mag je echt niet overslaan!

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.