september 30, 2023

De favoriete hotspots van Paper Time in Deventer

Enthousiaste onderneemster, Deventerse én Stadsblogger-fan Marloes van Paper Time deelt haar favoriete hotspots in Deventer. Ze barst niet alleen van leuke ideeën voor een lijstje hotspots, ze heeft ook nog eens een ontzettend gaaf product op de markt gebracht. Een werkplanner die heel handig is én prachtig.

Het verhaal achter Paper Time

Jaren heb ik, Marloes van Paper Time, als zelfstandig ondernemer gewerkt met agenda’s, losse briefjes en lijstjes om al mijn werkzaamheden te structureren. Ik knipte op een gegeven moment handmatig papiertjes die ik in de ring van mijn agenda kon klikken en verplaatsen. Deze manier van werken gaf mij zoveel meer rust in mijn hoofd. Er ontstond ruimte om te creëren…! Om dit handige plansysteem met meer werkende en ondernemende vrouwen te kunnen delen, heb ik volledig op eigen kracht een mooi product op de markt gebracht. De Paper Time werkplanner.

DARE fashion store

Soms heb je dat: zin om gewoon even rond te kijken, te genieten van mooie spullen en misschien iets voor jezelf te kopen. En je vooral niet verplicht te voelen iets te moeten kopen. Dan loop ik binnen bij DARE van Michelle & Gert-Jan. Je voelt je eigenlijk gelijk thuis als je het gezellige pandje aan de Kleine Overstraat 13 binnenstapt. Even de tijd nemen om tussen de Scandinavische mode te kijken. Ze hebben er o.a. een mooie kwaliteit truien, broeken, blouses en accessoires. Je ziet er trendy en betaalbare merken als Minimum, We are Copenhagen, Moss Copenhagen, Kronstadt, Dr. Denim en Just Female. Wat een fijne sfeer, wat een fijne spullen en wat een fijn stel! Hun liefde voor mode en een passie voor Scandinavië straalt er vanaf.

Hoge Ramen

Wat is er leuker dan een cadeautje voor iemand kopen? Nadenken wat bij iemand past, wat je iemand gunt en waar je zelf eigenlijk ook een beetje blij van wordt. Dan is een bezoekje aan Hoge Ramen aan de Grote Overstraat 48 in Deventer hét adres waar je moet zijn. Het is sowieso al een gezellig straatje waar je allerlei kleine en gespecialiseerde winkeltjes vindt.
De Hoge Ramen is in 1987 begonnen als klein antiekwinkeltje. Ondertussen verkopen ze meubels, verlichting, woonaccessoires… maar ook dameskleding, accessoires, zeepjes, scrubs, armbanden voor mannen, kinderkleding, knuffels, schoolspullen, meer én natuurijk de fijne stationairy van Paper Time. Ga dus helemaal los voor je moeder, zus, broer, zwager, kind en vooral ook jezelf. Ik kan me geen plek bedenken waar je meer leuke spullen en kleding bij elkaar kunt vinden. En kun je iets niet vinden of wil je even geholpen worden? Vraag het dan gewoon even want er werkt een team van vrolijke en enthousiaste mensen die alles wat ze verkopen zelf ook helemaal leuk vinden!

Alternote

Er zijn van die winkels waar ik als papierliefhebber maar beter niet naar binnen kunt stappen. Alternote is zo’n winkel. Alternote is gevestigd in een historisch pand aan de Kleine Overstraat 30-32 in de binnenstad van Deventer. Wat een heerlijk assortiment. Daar word je héél hebberig van! Ze hebben heel veel wenskaarten in alle soorten en maten. Maar ook schitterende prenten- en voorleesboeken voor kinderen tot een jaar of 12. Zo mooi dat je er zelf ook graag in wilt bladeren. En de afdeling waar ik echt helemaal blij van word? Het gedeelte van de winkel met de notitieboeken, agenda’s, kalenders en overige papierwaren. Zalig! Een fijn adres. Je kúnt proberen met alleen een ansichtkaart de deur uit te gaan.

Gastrolounge St. Tropez

Een zakenlunch, een break tussen het winkelen, lekker eten en bijkletsen met een vriendin of gewoon even alleen een kopje koffie drinken: wat ga ik toch graag naar St. Tropez aan de eeuwenoude Brink 28 in Deventer. Allereerst omdat je er zo welkom voelt, het personeel is echt aardig én het is er mooi en sfeervol ingericht. Het heeft een beetje een Zuid-Franse sfeer, modern interieur met een vleugje vintage. Ik voel me er zo thuis. En dan ook nog van die fijne gerechten, lekkere wijn. Alles bij elkaar: “formidable”. Zo heerlijk om voor de grote ramen te zitten tijdens het eten terwijl je lekker naar buiten kan kijken. In de winter mooie lichtjes in de bomen en in de zomer de gezelligheid van de terrassen en de mensen flanerend over het plein. De eerste etage ( Le premier étage) is ook een inspirerende, originele en bijzondere locatie voor een vergadering, presentatie, bijeenkomst of feestje. Ze zijn 7 dagen per week geopend.

Sjokolaa

Zin om blij te worden? Voor sommigen is chocolade onweerstaanbaar lekker, maar het kan je ook blij maken en je een gelukkig gevoel geven. En daar hoef je je ook niet schuldig over te voelen, want uit onderzoek is gebleken dat één stukje chocola per dag gezond zou zijn. Hoe donkerder hoe beter. Alles met mate natuurlijk. Mijn moeder zei altijd: alles waar ‘te’ voor staat is niet goed. Maar het MAG dus! Gun jezelf dan ook een geluksmomentje en sla de winkel van Sjokolaa niet over als je door de gezellige Walstraat (nr. 34) loopt. Ze hebben er bonbons, truffels, logo-bonbons, workshops en leuke chocolade cadeautjes!

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.