september 30, 2023

Favorieten van Tilburgse stadsblogger Tessa

Als echte Brabander woon ik nu al een paar jaar in het mooie Tilburg. Ik heb hier mijn studententijd doorgebracht en werk nu in de buurt dus voorlopig ben ik er nog niet weg! Tilburg is een heerlijke stad om te wonen. Het voelt aan als een groot dorp, inclusief echte Brabantse gezelligheid en alles wat je zoekt is binnen loopafstand te bereiken. Voor deze Noord-Brabantse provincieweek zet ik dan ook graag mijn favo plekjes voor jullie op een rij.

Taphuys Tilburg

Voor biertjes én lekker eten moet je bij het Taphuys zijn! Dit restaurant op het centrale Piusplein heeft een heuse tapwand, waar je per cl kunt tappen. Je kan dus eerst proeven, voordat je besluit een heel glas vol te tappen. En het eten? Dat wordt geserveerd op een grote plank, waardoor je lekker van elkaar kunt proeven en het niet maar bij één gerecht hoeft te houden.

Stadscafé de Spaarbank

In het Dwaalgebied vind je in een oud bankgebouw (vandaar de naam) het gezellige Stadscafé de Spaarbank. Er hangt een nostalgische sfeer en je kunt hier terecht voor een heerlijke lunch of diner. Het grootste pluspunt: de gezellige tuin waar je tot in de late avonduurtjes een lekker biertje kan drinken.

Smeer ‘m

Voor een goede lunch moet je een klein tochtje maken naar de Spoorzone. Hier vind je namelijk Smeer ‘m. Tijdens mijn schooltijd stond ik hier wekelijks in de rij voor één van hun tosti’s dus je snapt mijn blijdschap toen Smeer ‘m verbouwd werd tot hippe lunchtent. En het eten? Dat varieert van broodjes en tosti’s tot soepen en salades. En allemaal zó lekker!

HeAVENS kitchen

Net iets buiten het centrum vind je de Piushaven. Een heerlijk stukje Tilburg waar je lekker aan het water kunt zitten, bijvoorbeeld bij HeAVENS Kitchen. Al het eten wordt bereid op een Josper (een hele gave barbecue) en smaakt heerlijk. En de inrichting? Die is top! Voor een instant zomergevoel, zelfs in de winter, moet je hier een keer een bezoekje aan brengen.

 Frozi Yogi

I love frozen yoghurt, dus mij kan je vaak vinden bij Frozi Yogi! Je vindt dit leuke tentje in het centrum, dus het is een ideale plek om even snel langs te gaan tijdens het winkelen. Tegen de achterwand hangen de frozen yoghurt taps. Je beslist zelf welke smaak en hoeveel frozen yoghurt je wil. Daarna kan je met behulp van alle toppings je eigen koude creatie maken. En je betaalt per gram, dus je kunt het zo gek maken als je zelf wil!

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.