september 30, 2023

Lichtkunst bij GLOW 2017 in Eindhoven

Van 11 t/m 18 november staat Eindhoven voor de 12e keer bol van de lichtkunst. Zo’n 30 kunstenaars tentoonstellen allerlei prachtige lichtkunstwerken en al deze lichtprojecten zijn verbonden door een route van 6 km. Amsterdam Light Festival vonden wij vorig jaar al een plaatje en daarnaast hebben we ook alleen maar goede verhalen gehoord over GLOW. Tijd om ook dit toffe event eens te bekijken. 

The Source

Het thema van GLOW 2017 is ‘The Source’, uitgaande van de bron van licht. Eindhoven wordt niet voor niets de lichtstad genoemd en voorziet de wereld al van licht sinds de oprichting van de luciferfabriek (1870) en natuurlijk de gloeilampenfabriek van Philips (1891). Dit thema wordt door de ene kunstenaar net even iets letterlijker genomen dan de ander – wat soms bijzondere interpretaties en composities oplevert. Zo zie je dit thema bijvoorbeeld heel duidelijk terug bij de projectie op de Blob.

GLOW Next

Dit jaar zijn de GLOW Next Projecten, kunstwerken gemaakt door jonge talent van de TU/e, opgenomen in de route. Voorheen werd deze route vaak los uitgezet over de campus van de TU/e. Dit jaar zijn deze projecten te zien op het NRE terrein. Waardoor je maar één route hoeft te lopen om alle lichtprojecten te kunnen zien.

De wandeling is bij elkaar 6 kilometer en uitgestippeld door hele mooie stukken van Eindhoven. Naast dat je allerlei prachtige kunstwerken ziet, zie je ook nog een ander stukje van Eindhoven. Met natuurlijk als kopstuk de Catharinakerk. En daarnaast was ook de combinatie van licht en muziek op het Stadhuisplein favoriet bij ons.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.