september 30, 2023

NS-Wandeling op de Utrechtse Heuvelrug

Er was ooit een tijd dat ik wandelen vooral burgerlijk en suf vond. Maar daar denk ik inmiddels wel anders over. Niet dat de afritsbroeken en nordic walking stokken standaard tot mijn garderobe behoren, maar een wandeling op zijn tijd kan ik zeker waarderen. En wandelen is daarnaast ook overal goed voor: je komt tot ontspanning, het vermindert het stresshormoon én de natuurlucht is ook nog eens goed voor je. En als ik soms ergens wandel kan ik me ook echt verbazen over hoeveel mooie stukjes natuur we in Nederland hebben.

NS-wandelingen

Oke, de ontdekking van het bestaan van de NS-wandelingen was voor mij echt een openbaring. Een vriendinnetje stelde het voor en toen ik me er wat verder in ging verdiepen kon ik kiezen uit zoveel verschillende wandelingen in heel Nederland. Door de bossen, heide, duinen, oude stadscentra – en ga zo maar door. Het idee is dat je eigenlijk van het ene OV-punt naar het andere loopt. Je gaat dus bijvoorbeeld met de trein naar een station en daar begint de routebeschrijving. Je loopt vervolgens door naar het eindpunt – wederom een OV-punt – en je pakt weer een trein naar huis. Goed geregeld, toch?

Bos, heide en zand op de Utrechtse Heuvelrug

Wij kozen deze keer voor een wandeling op de Utrechtse Heuvelrug van 14 kilometer. Je kunt ook 8 kilometer van deze route lopen en iets eerder een bus pakken; maar wij gingen voor de volle 14 kilometer. Deze route brengt je langs bospaden, heideweggetjes, zandduinen en landgoeden. De routebeschrijving vertelt je precies hoe je moet lopen en tijdens de route volg je de NS-wandeling bordjes naast de paden. Te beginnen bij station Driebergen-Zeist en je eindigt bij het station in Maarn. Zeker in het herfstseizoen is deze wandeling waanzinnig. Een aanrader!

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.