januari 22, 2024

Onthaasten in de stad

Wanneer je in een stad woont en werkt ben je gewend aan de hectiek van alledag. Toch is het ook belangrijk om op zijn tijd lekker te ontspannen. Misschien doe je dat door elders in het land te genieten van de rust en stilte in de omgeving. Er is echter een groep mensen die dat op een bepaald moment naar de keel grijpt en wel op blote knieën terug willen kruipen naar hun geliefde stad. Behoor jij tot deze groep? Dan zijn er ook manieren om te ontspannen in de stad, ook wel onthaasten genoemd.

Lekker naar buiten

Ook al woon je in een grote stad, dan wil dat niet zeggen dat je daar niet van de buitenlucht kunt genieten. Er is vast wel een groot park in de buurt waar je op een mooie dag naar toe kunt gaan. Neem een kleedje mee, een goed gevulde picknickmand en een boek. Zoek een plekje op waar je lekker rustig kunt zitten en je zult zien dat je heerlijk ontspannen raakt. En dat terwijl de bedrijvigheid om je heen gewoon doorgaat. Na zo’n dagje in de buitenlucht kun je er weer lekker tegenaan. Heb je een tuin? Ga daar dan in aan het werk. Het gewroet in de aarde zorgt ervoor dat je rust krijgt in je hoofd.

Sporten en relaxen

Sporten, in de sportschool bijvoorbeeld, klinkt als hard werken. Maar het kan ook heel ontspannend zijn. Even de volledige focus op jouw persoonlijke trainingsprogramma waarbij je je lekker in het zweet werkt. Daarna is het tijd om heerlijk te relaxen. Sluit het sportieve uitje af in een wellness center. Laat je verwennen met een lichaamsmassage, onthaast in de sauna of geniet van de zalige ontspanning van het water in de jacuzzi. Van de combinatie inspanning en ontspanning word je lekker ‘zen’.

Spreek met vrienden af

Een stapavondje met een vriendengroep helpt ook om de zorgen en drukte van alledag even te vergeten. Omdat er overal verspreid in de stad natuurlijk genoeg horecagelegenheden zijn kun je er een gezellige fiets-kroegentocht van maken. Laat voor de gelegenheid bedrukte sleutelhangers die iedereen aan zijn fietssleuteltje kan bevestigen. Ook kun je bij iemand thuis afspreken om er een gezellige, ouderwetse spelletjesavond van te maken. Even niet bezig met de mobiel maar mens-erger-je-niet, sjoelen of een kaartje leggen. Om het nog leuker te maken deel je setjes gepersonaliseerde speelkaarten uit. Een mooie herinnering aan een gezellig samenzijn waarbij iedereen even kan onthaasten.

Doe dingen in je eigen tempo

Wanneer je in een stad woont ben je al gauw geneigd om met de snelle manier van leven mee te gaan. Door dingen in je eigen tempo te doen kun je alles veel beter relativeren. Start de dag lekker vroeg op en ga, terwijl de halve stad nog op één oor ligt, een eindje wandelen. Heb je echt even een rustmoment nodig? Ga dan een paar dagen naar het platteland. Heerlijk hoor, die rust en ruimte. Voor even dan. Want na verloop van tijd weet je weer waarom jij een echt stadsmens bent en ook daar prima kunt onthaasten.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.