september 30, 2023

Uilenburg: dé speciaalbieren hotspot van Den Bosch!

Genieten, bourgondisch eten én daarbij een speciaal biertje drinken is wat het goede leven in Brabant absoluut kenmerkt. Niet zo gek dus dat ik in Den Bosch niet één café kan noemen waar dat allemaal mogelijk is, maar een complete wijk – namelijk: de Uilenburg. Vandaag nemen we jullie mee langs café Bar le Duc, tapperij Het Veulen, burgers en bier bij Bar 35 en proeflokaal ’t Paultje. Allemaal stuk voor stuk hele fijne hotspots waar je best een paar uur kan blijven hangen én te vinden in de Uilenburg in Den Bosch!

Café Bar Le Duc

Een café waar de Brabantse gezelligheid zeker terug is te vinden is bij Bar Le Duc. Omdat we spontaan een dagje vrij hadden genomen en besloten op een maandag middag Den Bosch in te trekken kun je je voorstellen dat het niet ontzettend druk was in de Korenbrugstraat. Maar er zijn genoeg vaste gasten terug te vinden bij Bar Le Duc en de ervaren barmannen weten dan ook op een spontane manier jou blij te maken met je favoriete drankje.

Naast dat je bij Bar Le Duc een hoop gezelligheid vindt, een lekker wijntje kan proeven of een goed hapje kan eten – kwamen wij om speciaal bier te proeven. Naast het bruine café zit er ‘om de hoek’ de brouwerij waar ze verschillende bieren van ‘t Kolleke brouwen. Naast de bieren van ‘t Kolleke hebben de barmannen een goede kennis over de bieren die ze verkopen; dus laat je vooral verrassen!

Tapperij Het Veulen

Een paar deuren verder is tapperij Het Veulen te vinden. We kunnen dit café wel een unieke en authentieke plek noemen. De lage bar, met lage krukjes en de pel pinda’s die je ‘gewoon’ op de grond mag gooien geven dit café een knusse en gemoedelijke sfeer. En ook dit café brouwt zijn eigen bier bij brouwerij de Eem: Veulen Blond. Een fris lichtbitter blond biertje met een klein zoetje en ook deze vonden wij zeker niet tegenvallen. Naarmate we wat langer binnen zaten liepen de eerste ‘maandagmiddag’ borrelaars binnen en werd het steeds gezelliger. Een bijzonder café die absoluut een bezoekje verdient als je toch in Den Bosch te vinden bent!

Bier en burgers bij Bar 35

En wederom een stukje verder in de Uilenburg is Bar 35 te vinden. En niet alleen hebben ze ook hier een fijne en uitgebreide bierkaart; je kan hier ook nog eens hele sappige én huisgemaakte burgers eten. En laten we eerlijk zijn een goede burger is natuurlijk onmisbaar als je er al een paar biertjes op hebt zitten. Ook is er aan de vega’s gedacht – zo kun je eventueel ook van een bieten- of hummus burger genieten!

Het hippe industriële interieur gecombineerd met vintage elementen én het bijzonder vriendelijke personeel maakt dit leuke eettentje (ook als je niet van bier houdt) een echte hotspot in het centrum van Den Bosch. Dus waar ga jij de volgende keer je burger eten?

Proeflokaal ‘t Paultje

Als laatste hebben we café ’t Paultje voor je. Vernoemd naar de gelijknamige eigenaar Paul Leeyen, die zo gek was op speciaalbier dat hij dit café geopend heeft. Met minstens 7 bieren op de tap en met meer dan 200 bieren op de fles, kan ook hier de speciaalbier liefhebber z’n hart ophalen! Een ontzettend toegankelijk en knus café waar wederom het personeel ons een warm welkom gaf.

Inmiddels heeft Paul overigens ook een nieuw café mogen openen met de Engelse brouwerij Thornbridge. De bierkaart werd bij ’t Paultje zo uitgebreid dat er besloten werd met name de Amerikaanse en Engelse bieren naar de pub Thornbridge te verplaatsen (inderdaad – vernoemd naar de brouwerij). De Nederlandse, Belgische, Duitse (etc.) speciaalbieren houden nog steeds hun plekje bij ’t Paultje en op deze manier kon Paul daar zelfs nog uitbreiden met verschillende microbrouwerijen. In elk geval zijn beide cafés absoluut de moeite waard om te bezoeken!

Zelfs op een maandag was er genoeg te doen in het mooie Den Bosch. De Brabantse gezelligheid én gastvrijheid staat bij elk café in dit rijtje hoog in het vaandel. Als we de barmannen moeten geloven, moeten we snel nog een keer terug komen als de hele Korenbrugstraat vól staat met mensen (en dus nóg meer gezelligheid).

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.